Elurajooni arendaja pole rahul, et linn toetab teist

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nurmenuku elu­rajooni on kavandatud kuus kortermaja, eramud ja kuus rida­elamut.
Nurmenuku elu­rajooni on kavandatud kuus kortermaja, eramud ja kuus rida­elamut. Foto: Uus Maa

Pärnu linna piirile Tammistesse kerkiva Nurmenuku elurajooni arendajad saatsid Pärnu linnavalitsusele järelepärimise, mis kriteeriumide alusel langetatakse otsus mõnele arendusele õlg alla panna. Nimelt toetab Pärnu linnavalitsus pisut üle 63 000 euroga Viire tänava väljaehitamist ranna rajooni kerkivas Valgre elamupiirkonnas. Linna teises otsas ehitab aga arendaja Thessonia OÜ Nurmenuku teed ja ­tänavad omal jõul välja.

Thessonia asutajad ja omanikud on inglased Stephen Ainsworth ja ­Stephen Collas. Nende esindaja Anu Thompsoni põhjenduse kohaselt on arupärimine tingitud muljest, et ei ­järgita võrdse kohtlemise printsiipi.

Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar vahendas Pärnu linna­valitsuse vastust, et volikogu langetas otsuse rahastada Viire tänava ehitamist 2009. aastal. Roosaare jutu kohaselt nõustus arendaja võtma üle kohaliku omavalitsuse kohustuse ehitada välja avalik tänav tingimusel, et linn kaasfinantseerib töid miljoni krooni eest. Tollase hinnapakkumise järgi ­ulatus kogumaksumus koos tänava­valgustuse ja sademeveekanalisatsiooniga 4,3 miljoni kroonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles