Seakatkust laastatud farm toob notsud taas majja

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pea aasta eest hukati Audru lähedal Kihlepa farmis Aafrika seakatku tõttu 3400 looma. OÜ Lõpe Agro kavatseb sestsaati tühjana seisnud lauda jälle ruigamitega täita.

Ettevõtte juhatuse liikme Margo Kuuse sõnade kohaselt on plaan farm taas käivitada oktoobri lõpus või novembris. Veterinaar- ja toiduametist (VTA) kinnitati, et farmi tohib uuesti sead tuua. Märgiti vaid, et kuna farm paikneb piirangutsoonis, kehtivad teatud nõuded: seakasvatusettevõte on intensiivse veterinaarjärelevalve all ja täita tuleb lisabioohutusmeetmeid.

Kihlepa farmi tegevjuht Mare Noot rääkis, et omanikud soovivad farmi ajakohastada ja viia täiesti uuele tasemele. 2011. aastal avati Kihlepas vabapidamisfarm ja loomi peeti sügavalla­panul. Praeguseks on olukord seakatkust tingituna kardinaalselt teistsugune. Allapanuna kasutatav põhk kujutab endast ülisuurt ohuallikat, kuna see korjatakse põllult ja haigustekitaja ei hävi seal nädala–paariga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles