Pärnumaa lapsed kogusid enim patareisid

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patareid. Foto on illustreeriv.
Patareid. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema

Ligikaudu 12 000 last kogus Eesti ühe suurema keskkonnakampaania “Küünlaümbriste jaht” käigus nelja kuuga umbes 4,1 miljonit teeküünlaümbrist ja sõsarkampaaniaga “Patareijaht” üle 878 000 kasutatud patarei.

Kasutatud patareisid kogusid kõige enam Are kooli 3. klass ja Kilingi-Nõmme gümnaasiumi 5.a klass, vastavalt 29 308 ja 28 152.

Parim üksikkoguja oli Helyana Kakko Are koolist 27 688 vana patareiga.

“Küünlaümbriste jahil” osutus lasteaedade arvestuses parimaks üksikkogujaks kolmandat aastat järjest Peeter Kusti Põllo Lindi lasteaiast-algkoolist: ta korjas kokku 15 690 küünlaümbrist.

“Patareijahi” peatoetaja, mobiilioperaatori Diil ärijuhi Ave Vahemetsa hinnangul on kahe aastaga kokku kogutud üle kahe miljoni kasutatud patarei muutnud meie keskkonda märkimisväärselt puhtamaks.

“Küünlaümbriste jahi” peatoetaja Kuusakoski juhatuse esimehe Kuldar Suitsu andmetel on viie aasta jooksul kampaanias osalenute arv ligikaudu 50 000 keskkonnateadlikku noort inimest, kellele jäätmete sortimine ja taaskasutus on loodetavasti saanud elu loomulikuks osaks. “Selle ajaga on lapsed ja noored kokku kogunud peaaegu 15 miljonit alumiiniumist küünlaümbrist, mis keskkonda sattudes ei laguneks mitte kunagi,” rääkis Suits. “Üks tavapärane alumiiniumist teeküünlaümbris kaalub veidi üle grammi, kuid kokkuvõttes tähendab see aukartust äratav kogus 20 tonni jäätmeid, millest saab toota näiteks kümneid alumiiniumist autokeresid, sadu mobiilside tugijaamu või koguni mõne lennukitiiva.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles