Erukindral Laaneots väisas Tõstamaa kooli

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erukindral Ants Laaneots pidas täna Tõstamaa keskkoolis riigikaitseteemalise loengu.
Erukindral Ants Laaneots pidas täna Tõstamaa keskkoolis riigikaitseteemalise loengu. Foto: Toomas Mitt

Omaaegne Eesti kaitseväe juhataja, erukindral ja riigikogu liige, reformierakondlane Ants Laaneots pidas täna Tõstamaa keskkoolis loengu Venemaa ja Lääne vastasseisu teemal.

Erukindral külastas kooli riigikaitseõpetuse kursuse raames ja ettekannet kuulasid nii vanemate klasside õpilased kui õpetajad. Kahe tunniga käidi läbi teemad alates praeguse riigikogulase ja varasema kaitseväe juhataja elust ja tööst kuni riigi julgeoleku ja NATO-Venemaa vastasseisuni.

“Loeng oli huvitav ja silmaringi laiendav,” tõdes Tõstamaa keskkooli õppejuht Maris Adler, et noortele mõeldud loeng läks igati asja ette. “Lõpus sai esitada küsimusi, millele Laaneots vastas väga hea meelega ja põhjalikult.”

Riigikaitseõpetus on valikaine, mida õpetavad kaitseväelased ja kaitseliitlased üle 150 gümnaasiumis ja kutsekoolis kogu Eestis. Õppeaine paneb aluse riigikaitse põhimõtete mõistmisele ja annab aimu ajateenistusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles