Tori vallavalitsusel mõlgub mõte Pärnu kolida

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori vallavalitsuse peamaja asub Sindi endise linnavalitsuse hoones, teeninduskeskused paiknevad ühinenud valdade endistes keskustes.
Tori vallavalitsuse peamaja asub Sindi endise linnavalitsuse hoones, teeninduskeskused paiknevad ühinenud valdade endistes keskustes. Foto: Urmas Luik

Haldusreformi käigus Sindi linna ning Sauga, Tori ja Are valla ühinemisel tekkinud omavalitsus võib senistes vallakeskustes laiali paiknevad kontoriruumid Pärnu kokku kolida.

Sellise mõtte on välja käinud Tori vallavalitsuse liige Jüri Puust ja maad on kuulatud ka linnas valmivate kontoripindade kohta.

Tori vallavanema Lauri Luuri sõnutsi on selline idee vallamajas liikunud, kuid konkreetseid samme ümberasumise kohta pole astutud.

“Ametlikku seisukohta selles küsimuses pole,” ütles Luur, kelle sõnade järgi pole see teema enne Tori vallast lahku lüüa tahtvate külade tuleviku selgumist kõige olulisemal kohal.

Kui külade küsimus saab klaariks, on Luuri sõnutsi paremini teada ka see, kui suur on kontoripinna vajadus. “Pärnusse kolimine on üks võimalusi, alternatiivid on korda teha ruumid Sindis, mis on ressursimahukas, või jääda mitmesse majja Sindis ja Saugas,” seletas vallavanem.

Puusti arvates praegu volikogus plaanil ilmselt ei ole nii suurt toetust, et see läbi läheks.

Puusti sõnade järgi oleks vallavalitsuse Pärnusse kolimise pluss see, et siis koheldaks kõiki liitunud piirkondi võrdselt, ühes kohas oleks lihtsam suhelda ja kui haldusreformi jätkudes tekib Pärnumaale üks omavalitsus, saaks rendipinnast lihtsasti ja suurte kuludeta loobuda.

Nii Luur kui ka Puust leidsid, et Tori vallavalitsuse asukoha küsimus muutub päevakajaliseks pärast külade võimaliku vallast lahkumise küsimuse lahendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles