Näitusel saab imetleda kalanahast kleiti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa kutsehariduskeskus (PKHK) tähistab õmbluse ja rätsepatöö õpetamise 35. aastapäeva näitusega, mille põnevaim eksemplar on kutseõpetaja Heli Sakk-Hännikäineni Norra lõhe nahast õmmeldud kleit.

Väljapanek tutvustab möödunud ja sel õppeaastal rätsepa eriala õpilastel valminud töid, mis asjaosalistele endale kõige enam tegemisrõõmu pakkunud. PKHK õpetajate Ene Jaaksoni ja Heli Sakk-Hännikäineni juhendamisel valminud esemetel näeb tikandeid, nõelgraafilisi joonistusi, rätsepatöö peensusi.

Väljas on triikimis- ja õmblustarbeid, valikut rätsepatöö eriala õpetamisel kasutavatest materjalidest ja õmblusseadmeid läbi ajaloo. Samuti saab tutvuda Sakk-Hännikäineni sõrmkübarakollektsiooniga.

Näituse on kujundanud kergete rõivaste rätsepa eriala esimese kursuse r-17 grupp.

Kalanaha päritolu:

Pärnus asuv firma Skinnova parkimistöökoda töötleb kalanahka. Ja see pole kala seljast nülitud, vaid kalatööstuse jääk, mis seni üldjuhul prügimäele rändas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles