Galerii: kaubik lõhkus Vallikääru jalakäijate silla (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal üritas kaubik sõita üle Vallikääru jalakäijate silla.

“Põhjanaabrid ei tunne liiklusmärke,” sõnas puulaeva Jenny Kruse kapten Tarmo Mihhailov, kes nägi tragikoomilist juhtumit pealt. “Soome numbrimärgiga masin: politseile on number teada.”

Kapteni sõnutsi kuulis ta valju raginat, kuna ta töötab sillast kümne meetri kaugusel. “Seadsin pilgu ragina suunas ja seal ta oli: üritas alla tagurdada. Ta päris silla keskele ei jõudnudki. Jõudis otsa peale ja vajus juba läbigi, kuid õnneks sai välja,” märkis Mihhailov.

Mihhailov helistas kohe Talvesadama kaptenile. “Tema tuli kohe siia ja pööras silla lahti, et inimesed peale ei läheks: see on ju ohtlik,” rääkis ta. “Tõmbas igaks juhuks veel lindidki ette.”

Kapteni sõnade kohaselt oleks üks noormees äärepealt ohtlikku olukorda sattunud. “Mis ta oli: 8–9aastane,” pakkus ta. “Nägu nutitelefonis ja muud ta ei näinudki. Sammus otse augu suunas. Rahvas pistis kisama: poiss, kuhu sa lähed? Kukud ju alla!”

Kapteni kinnitusel oli sild puhta puru. “Augud sees,” lisas ta.

“Natukene kahju, et ta sinna kinni ei jäänud, see oleks huvitav olnud. Siis ma oleks ka pilti teinud,” viitas ta pildistavale ajakirjanikule. “Sellist tsirkust iga päev ei näe!”

"Kuna lahtikäiva silla konstruktsioon sai palju kahjustada, pole silla kasutamine praegu lubatud," selgitas Talvesadama kapten Raul Sarandi.

Sarandi jutu järgi tuli Soome numbrimärgiga kaubik Kesklinna silla poolt ja otsustas millegipärast üle jalakäijate silla põrutada.

Sillale jõudes vajus sõiduk läbi silla laudise, kuid suutis sealt välja ukerdada ja põgenes seejärel sündmuskohalt.

Sarandi lisas, et kaubiku numbrimärk on teada ja see edastati politseile.

"Kuna laudis on katki ja vesi kolm meetrit allpool, ei lubata inimesi sillale," ütles Sarandi. 

Linnavalitsus andis teada, et Vallikääru sild parandatakse esimesel võimalusel.

Sarandi arvas, et kiire remont tehakse tänase päeva jooksul.

Kella 16.45ks oli sillal esmane parandus tehtud ja sild on tagasi töökorda seatud.

"Praegu pidime silla parandama, kuna inimesed tahavad sealt pidevalt üle minna. Iseenesest on märgid ja tõkised väljas, et autodega silla peale ei tohiks sattud, aga näe - targad inimesed satuvad," ütles Pärnu Haldusteenused juhataja Riho Lääts.

"Sillal oli nii kui nii plaanis puitosa välja vahetada ja hüdraulika renoveerida. Praegu on asi selles etapis, et oleme korjanud hinnapakkumisi," lisas Lääts. 

Tema sõnutsi soovitakse sild parandada ja renoveerida esmasel võimalusel ja see peaks toimuma käesoleva kuu jooksul. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles