Sauga kooli õpilased said unustamatu reisielamuse

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sauga põhikooli vene keele õpetaja Karolina Toomsalu tekitas koolitunnis õpilaste seas huvi Sankt-Peterburgi linna vastu, pärast seda tekkis kogu klassil soov Venemaad väisata. Nõnda võetigi mai alguses ette neljapäevane seiklusrohke klassiekskursioon Peterburi.

Saabumise päeval jalutati Nevski prospektil, mis on linna kõige laiem tänav. Õpilased kaesid oma silmaga Kaasani katedraali, Gostinõi dvor'i, Vene muuseumi ja muud kohad, mida varem oli nähtud vaid õpikupiltidel. „Paleeväljaku ilu vaimustas. Talvepalee on uskumatult rangevormiline, ilus ja uhke,“ kiitsid Sauga põhikooli õpilased Ilana Simane ja Emily-Sofia Merivälja. Põnev jalutuskäik lõppes paadisõiduga Peterburi kanalitel-jõgedel, kusjuures kogu ekskursioon toimus vene keeles.

4. mail toimus bussiekskursioon linnas koos giidiga, kes rääkis lastele eesti keeles linna ajaloost ja ehitistest. Giid viis kooliõpilased veemuuseumi, kus näidati, kuidas varustatakse Põhjamaist pealinna veega. Nauditi delfiinide show’d.

Järgmisel päeval väisati Grand Maket Russia muuseumi, kus tutvustati Venemaa maketti. Kell 23.30 hakkas öine ekskursioon giidiga "Särav öine Sankt-Peterburg". „Öine tuledes linn on imekena. Meil õnnestus näha Paleesilla tõusu, mis jättis kustumatu mulje,“ kiitsid Simane ja Merivälja.

Viimasel ekskursioonipäeval külastati Peterhofi. „Kuldne, hiilgav ja romantiline. Nii palju ilu ja jõudu, suursugusust on nendes fontäänides. Peeter I suurepärane töö. Paleed ja Nižni park purskkaevudega tegid sellest kohast ühe ilusaima tsaariresidentsi Euroopas,“ kiitsid õpilased.

Sauga õpilastele oli lõpureis väga meeldejääv, naljakas, õpetlik ja üleüldse tore.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles