Täna kuuleb harmoonilist kitarrimängu

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitarriduo Kristo Käo – Jorma Puusaag tähistab sellel hooajal juubelit.
Kitarriduo Kristo Käo – Jorma Puusaag tähistab sellel hooajal juubelit. Foto: Erakogu

Juba täna pärastlõunal musitseerib Pärnu Eliisabeti kirikus kitarriduo Kristo Käo – Jorma Puusaag.

Duol täitus sel hooajal 20 tegevusaastat ja kümme aastat eelmise plaadi “Kiss on the water” ilmumisest ja sel puhul annavad muusikud kontserte Eesti eri paigus.

“Käesoleval hooajal panime kokku kava puhtalt Eesti kitarriduo muusikast ja tellisime mõne uudisteosegi,” rääkis Käo. Kava esmaettekanne oli oktoobris Viljandi kitarrifestivalil ja järgmised etteasted ootavad ees juba sel nädalal “Musica sacra” raames nii Pärnus, Tõrvas kui Tallinnas.

Käo sõnutsi kõlab väljaspool festivale klassikaline kitarr Eestis üsna harva ja kitarriduosid esineb veel harvem. Pärnu kontserdil kõlav muusika sobib tema soovituse järgi eelkõige neile, kes hindavad heakõlalisust.

“Eesti kitarrimuusikat on kirjutatud üksjagu palju, aga meie oleme sel korral valinud ja tellinud muusika, mille helikeel on harmooniline,” lisas Käo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles