Lihula neiu taastab Gruusias teeistandust

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevase oma kätega taastatava tehasehoone ees seisvas sõpruskonnas on vasakult teine Miina Saak.
Tulevase oma kätega taastatava tehasehoone ees seisvas sõpruskonnas on vasakult teine Miina Saak. Foto: Erakogu

Lihulast pärit Miina Saak ütles päevapealt üles töökoha pealinnas Lux Expressi turundus- ja müügispetsialis­tina, kui sõbranna tegi talle ahvatleva ettepaneku tulla Gruusiasse teeistandust taastama. Temal nagu ka saarlasel Kristiinal, mulgil Hannesel ja idavirumaalasel Priidul ning nendega liitunud leedulasel Tomasel on eesmärk jõuda esimese saagi turustamiseni.

“Ma olen pundis kõige noorem, ilmselt selles mõttes ka kõige sinisilmsem, aga mul on hea meel, et teistel on tugev ärivaldkonna kogemus. Ma ei oleks kunagi enne seda 1. jaanuari mõelnud, et lähen Gruusiasse teed kasvatama,” ütleb Miina, kes on võlutud mägedemaa loodusest ja grusiinide sõbralikkusest, eriti eestlaste vastu.

Aasta lõpuks plaanib sõpruskond võsast ja sõnajalgadest puhastada poolsada hektarit istandust, esimesel 17hektarisel põllul sirguvad juba teepõõsad, mille lehti saab Miina arvates korjata juunis. Järgmised 17 hektarit on käsil ja sügisel loodavad nad alustada kolmanda istanduse taastamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles