RäimeWestil esineb tõeline merepiduline

Christin Mäemets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RäimeWestil on võimalik osta värsket kala otse paadist.
RäimeWestil on võimalik osta värsket kala otse paadist. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Homme vallutab Lao kalasadama järjekordne RäimeWest.

“RäimeWest on nagu Eesti räim: kui sa ostad Eesti räime, siis tead täpselt, mida saad,” rääkis ürituse korraldaja Merle Jantson, kes ühtlasi on Lindi küla “Meie küla peo” eestvedaja.

Jantsoni sõnutsi on Tõstmaa vald koostöös kalanduskogu ja kaluritega korraldanud RäimeWesti juba aastast 2011.

RäimeWest oli kunagi peaaegu ööpäevapikkune festival. Kuna aga festivali põhirõhk on kala ja kalurite töö tutvustamisel, on saanud sellest neljatunnine hommikune üritus.

Kuna kalurid Jantsoni väitel öösiti väljas eriti ei käi ja nende töövilju ei õnnestu õhtul maitsta, alustatakse peoga sellepärast juba varakult, et kõigil avaneks võimalus värsket kala proovida.

Jantsoni ütlust mööda jätkab RäimeWest samas vaimus nagu eelmistel aastatel.

“Pole mõtet parandada asja, mis juba väga hästi toimib ja rahvale meeldib,” avaldas Jantson.

Kui varem oli räim vaeste inimeste toit, on korraldaja kinnitusel viimase kümne aastaga kodumaine toit ja eestimaine kala taas au sisse tõusnud. Seepärast läheb RäimeWestilgi hästi.

Nagu igal aastal saab tänavugi osta värsket kala otse paadist. Kohal on merepääste, kalanduse teabekeskus ja Jüri Tenson. “Ta on merebioloog ja tõeline kalalausuja, kes teab kaladest peaaegu kõike,” naeris Jantson.

Kohale tuleb veel RäimeWesti ja kalagurmaanide suur sõber Vladislav Koržets, kes õpetab, mida ja kuidas kalaga peale hakata.

“Peale kohalike muusikute esineb Kihnu Virve, kes on tõeline merepiduline,” naljatas Jantson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles