Vutimurult haiglasse: Vapruse ja Flora matš andis meedikuile tööd (1)

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas pidi Pärnu Vaprus alla vanduma tiitlikaitsja Tallinna FC Florale 1:8.

Pärnu Rannastaadionil hakkasid sündmused hargnema 15. minutil, kui karistusalas panid pead kokku kaks kaitsemängijat: Vapruse kogenuim mees Karl Palatu ja florakas Jürgen Lorenz. Kohe kamandas peakohtunik Joonas Jaanovits platsile meeskondade arstid, sest veri oli lahti.

Mõlema mängija pea mässiti sidemesse ja nad saadeti vahetusmeeste pingile. Mõni aeg hiljem läksid Palatu ja Lorenz kiirabisse päid õmblema. Kuna Vapruse poolelt puudus täna kogenud Rauno Tutkki, kes oli noortega võistlustel, jäid suvepealinlastel platsile vaid väga noored mängumehed. 

Kohe pärast verist juhtumit avati skoor: florakas Zakaria Beglarišvili tõstis palli karistusalasse ja Frank Liivak koksas selle peaga väravasse. 27. minutil duubeldati seis: Flora mängis karistuslöögi lahti ja Beglarišvili keerutas palli karistusalajoonelt kaunilt võrku.

30. minutil oli taas aktsioonis Beglarišvili, kes toimetas palli karistusalas pärnakale Rauno Allikule, kes suunas palli võrku. Kümmekond minutit hiljem oli seis juba 0:4, kui Beglarišvili imelise söödu realiseeris Liivak.

Poolaja viimane sõna jäi aga kodumeeskonnale: keskväljalt tuli pall üle kaitseliini, kaitsjad olid liialt passiivsed ja Tõnis Vihmoja lükkas peaga üle florakate puurivahi Mait Toomi. Poolaeg 1:4.

Viienda värava lõid florakad nurgalöögi järel, kui Beglarišvili tsenderduse koksas võrku Märten Kuusk. 72. minutil sai värava kirja Henri Järvelaid, kes saatis võrku Begarišvili söödu. Grusiinist keskväljamaestrot jätkus täna igasse florakate värvavamomenti: värav ja viis resultatiivset söötu. Imeline!

80. minutil lõi grusiin teise värava, kui ta viielt meetrilt realiseeris Joosep Saliste söödu. 87. minutl sai teise tabamuse kirja Järvelaid: 1:8. Esimene värav florakatelt, kui resultatiivsuspunkti ei saanud kirja Beglarišvili.

Vaprus on nelja punktiga tabelis viimane, Flora 29 silmaga kolmas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles