Marianne Mikko tutvustas Tõstamaal õpilastele Euroopa Liitu

, Tõstamaa keskkool 7. klassi klassijuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tõstamaa keskkoolis tähistati 7. klassi eestvedamisel Euroopa päeva. Mõtteid oli nii palju, et polnud raske aimata: ühest päevast kujuneb nädal.

Esmaspäeval said kõik õpilased oma teadmised proovile panna eri mälumängude kaudu, mida väga huvitavalt juhtis Kersti Liiva Europe Directi teabekeskusest. Parimatele olid vahvad auhinnad. Korraldava klassi igale õpilasele oli rõõmustav üllatus: kingituseks Popsocket.

Teisipäeval tutvustas riigikogu liige, riigikaitsekomisjoni liige, Euroopa Nõukogu parlamentaarse assamblee asepresident Marianne Mikko õpilastele Euroopa Liitu, selle struktuure, komisjonide tööd. Õpilased said esitada küsimusi, millele Mikko meelsasti vastas. Oli tunda, et eelmisel päeval mälumängudes esitatud küsimused olid kinnistanud noorte teadmisi ELi kohta.

Kolmapäeval algas koolipäev üldkogunemisega saalis. 7. klass tegi Kahooti viktoriini, mis tekitas parasjagu elevust. Tänukiri anti igale klassile, kes kujundas oma koduklassi varem loosiga tõmmatud riigi kohaselt. Tänukirjade väljaandmist toetas PowerPointi esitlus, mille käigus said kõik saalis viibijad tehtut näha. Kuna õpilased liiguvad õppetöö käigus eri klassiruumide vahet, on seal võimalus riikidega lähemalt tutvuda.

Reedel külastasid 7. ja 8. klass riigikogu, see käik panigi punkti Euroopa päevale pühendatud nädalale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles