Noored purjetajad jätsid seitse auhinda koju

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rahvusvahelisel kevadregatil seilas 28 Optimist-klassi roolimeest.
Pärnu rahvusvahelisel kevadregatil seilas 28 Optimist-klassi roolimeest. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Pärnu jahtklubi purjespordikooli kasvandikud võitsid kodulahel traditsioonilisel rahvusvahelisel kevadregatil viis esimest, ühe teise ja ühe kolmanda koha. Kolm päeva kestnud võidupurjetamisel pakkusid Eesti parematele roolimeestele tugevat konkurentsi Läti sportlased.

Kuni 15aastaste Optimist-klassis teenis 28 konkurendi seas esimese auhinna pärnulanna, mullune Eesti meister Angeliina Õunap. Võitjale järgnesid lõunanaabrid Eduards Mucins, Emilia Amsils, Rihards Plavins ja Agate Einause. Üldarvestuses kuuendaks tulnud Lisbeth Taggule (Pärnu JK) kuulus Õunapi ja Amsilsi järel õrnema soo kolmas koht.

Karel Ratnik lõpetas regati kaheksandana, Pert Salundi oli üheksas, Angus Aarna Ant 12., Andrias Sepp 15., Kardo Remi Kaar 16., Laura Marii Taggu 18., Daniel Õunap 22. ja Dagne Aasmaa 23.

Klassis Laser 4,7 oli parim mullune Zoom8-klassi Euroopa meister Hendrik Holtsmann Pärnu jahtklubist, kes suutis kuuest sõidust saada kolm esimest, kaks teist kohta ja ühe viienda koha. Teise auhinna vääriliselt seilas lätlane Roberts Štals ja kolmandaks tuli Tallinna noormees Georg Ristal Rein Ottosoni purjespordikoolist. Üldarvestuses viiendana lõpetanud pärnulanna Johanna Taggu teenis neidude arvestuses regativõidu ja Kaur Oskar Volt sai kaheksanda tulemuse.

Laser Radiali klassi võidu viis Eke Ao Nettan Saaremaale, talle järgnesid Riia purjetajad Robins Spats ja Agija Elerte. Pärnu neiu Nele Leit-Teetlaus sai üldarvestuses viienda ja Elerte järel naiste teise koha.    

Klassis Zoom8 olid kolm paremat Jörgen Kuivonen Hiiamaalt, saarlane Georg Paomees ja pärnulanna Liise Väliste, kes pälvis edukaima neiu auhinna. Pärnu poiss Kirill Semenov lõpetas regati neljandana.

Järgmisel nädalavahetusel võistlevad Optimistidel ja Zoom8 paatidel purjetavad noored Tallinnas Pirital traditsioonilisel Kuldseekli regatil, kus omavahel võetakse mõõtu ka ujumises ja jooksukrossis. Pärnu jahtklubi purjespordikooli au kaitseb pealinnas üheksa sportlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles