Pärnumaa aasta ema väärtustab heegeldatud tekk

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Pärnumaa aasta ema 2018” Katrin Mumme õlgadele asetavad käsitööteki Kaire Maddison (vasakul) ja Ave Rallmann.
“Pärnumaa aasta ema 2018” Katrin Mumme õlgadele asetavad käsitööteki Kaire Maddison (vasakul) ja Ave Rallmann. Foto: Urmas Luik

Rannailmast pakkus laupäeval meeldivat jahutust kunagise Pärnu maa­valitsuse suur saal, kus nelja nominendi hulgast selgus “Pärnumaa aasta ema 2018” austava nimetuse kandja, kes on Audrust pärit kolme lapse ema ­Kat­rin­ Mumme.

Aga enne, kui aasta ema nimi üle saali kõlas, esinesid stiilsed Adam­soni tänava poisid koosseisus Ado Kirsi ja Raido Koppel. Samuti lugesid luuletusi kodutütred ja noorkotkas. Päeva­kohased sõnad ütlesid Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik Kristian Kivimäe ja riigihalduse ministri nimel Kalev Kaljuste, kes andis aasta emale üle vast ametisse määratud Janek Mäggi allkirjaga tänukirja.

Kaljuste rõhutas traditsiooni jätkumise vajadust, tunnustades kodutütreid ja naiskodukaitsjaid, kes algatasid Pärnumaa aasta ema konkursi ja emadepäeva eel juba kuuendat kevadet selle nimel tegutsevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles