Urmas Hännile: Tuleb? Ei tule? Tuleb? Ei tule!

Urmas Hännile
, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buss. Foto on illustratiivne.
Buss. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Eesti Keskerakonna 2015. aasta jaanuaris vastu võetud valimisplatvormis lubas partei aastaks 2019 efektiivset üle-eestilist maakonnasisest tasuta ühistranspordi süsteemi. Elu edenedes muutusid lahked lubajad veel heldemaks. Mullu sügisel pidas majandus- ja taristuminister Kadri Simson riigikogu majanduskomisjonis tasuta ühistranspordi plaani tutvustades reaalseks viia idee ellu koguni enne tähtaega.

“Tasuta ühistransport maakonnaliinidel jõustatakse 1. juuli 2018. Sellega on eelarvet planeerides arvestatud,” vahendas uudisteportaal Delfi ministri sõnu­. Kiiduväärt hool, sest rahvale priid sõitu tõotades lähtus otsustaja üllaist ajendeist. Kui tasuta, siis tasuta. Hõissa!

Pealegi kõlasid igaühe kõrvadele muusikana kroonumehe sõnad: “Tasuta sõidu õigus laieneb kõigile sõitjatele sõltumata sissekirjutusest, kodakondsusest ja nii edasi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles