“Kogu planeerimisseaduse võib prügikasti visata”

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulikute kõrval elav Arne Alberg sai hiljuti kohtus võidu ja vald peab talle tegemata tööde eest hüvitist maksma.
Tuulikute kõrval elav Arne Alberg sai hiljuti kohtus võidu ja vald peab talle tegemata tööde eest hüvitist maksma. Foto: Urmas Luik

Kui Varbla vald andis viis aastat tagasi Tamba tuulepargi rajamiseks ehitusloa, kuid ei kontrollinud selle vastavust detailplaneeringule, algas piirkonnas juristide sõda. Nüüd on olukord aga niivõrd keeruline, et isegi riigikohtul ei ole ühtset seisukohta. Küll on selge, et Lääneranna vald ­jätkab Varbla õigusjärglasena tööd, seadustamaks juba rajatud tuulikud. Kasutusload on juba menetluses.

Kui Varbla vald andis kahele Tamba tuulegeneraatorile ehitus- ja kasutusloa hoolimata asjaolust, et need olid tagasihoidlikud mitukümmend meetrit detailplaneeringust kõrgemad, ei arvanud vallavanem ilmselt, et viis aastat hiljem – pärast haldusreformi – sööb seda suppi tema ametijärglane.

Olgu siinkohal toodud mõni pidepunkt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles