Tehnoloogiaseadmete soetamise toetust saab 15 kooli ja lasteaeda

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3D printer.
3D printer. Foto: Margus Ansu

Hariduse infotehnoloogia sihtasutuse (HITSA) korraldatud ProgeTiigri programmi seadmete taotlusvooru laekus Eesti lasteaedadest ja üldhariduskoolidest 341 taotlust, et soetada robootika- ja muid programmeeritavaid seadmeid. Toetust saab 78 kooli ja 80 lasteaeda kogusummas 240 000 eurot.

Pärnumaalt saavad toetust 15 haridusasutust: Audru kool, Lõpe kool, Surju ja Tori põhikool, Pärnu Raeküla kool ja Vanalinna põhikool, Pärnu ühisgümnaasium, Tahkuranna lasteaed-algkool, Audru, Pärnu-Jaagupi, Surju, Uulu, Pärnu Tammsaare ja Raeküla lasteaed ja MTÜ Pärnu Vabakooli Selts.

Taotlusvoorus said kõik alus- ja üldharidusasutused taotleda mikrokontroller-arendusplaatide, robootikakomplektide ja nende riistvaraliste lisade, elektroonika-mehaanikakomplektide, 3D-printerite ja programmeeritavate droonide soetamise toetust. Taotlusvooru rahastab haridus- ja teadusministeerium ja koordineerib HITSA.

Taotlusi tuli 188 koolist ja 152 lasteaiast kogusummas üle 810 000 euro.

„Kuna meile laekus tunduvalt rohkem taotlusi, kui oli võimalik toetada, otsustas hindamiskomisjon toetada veidi suuremas osas haridusasutusi, mis varem pole toetust saanud. Eeldusel, et nende tegevuskava oli detailne ja läbi mõeldud,“ selgitas ProgeTiigri programmi juht Kristi Rahn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles