Video: leiutamisvõistluse võitis kommipaberiavaja

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emili ja Mattias Kõonurme leiutatud kommipaberiavaja.
Emili ja Mattias Kõonurme leiutatud kommipaberiavaja. Foto: Erakogu

Täna selgus Lottemaa leiutamiskonkursi võidutöö, mis augustist ilmestab juba teemaparki.

Mai algusest eilseni kestnud hääletusel osutus rahva lemmikuks võistlustöö „Kommipaberiavaja“, mille autorid on koolieelikuist õde-venda Emili ja Mattias Kõonurm koos vanematest abilistega.

”Augustis saab Lottemaa endale uue atraktsiooni, mille idee autorid on lapsed,” rääkis Lottemaa teemapargi tegevjuht Margit Toodu. “Usun, et tulevikus täitub teemapark veel mitme leiutisega, mille mõte on tulnud lastelt ja mis inspireerivad nii noori kui vanemaid külastajaid leiutama ja ettevõtlusega tegelema.”

Võtmega kommipaberiavaja osutus viie lõppvooru jõudnud töö seast nii vanemate kui laste lemmikuks. Laste meelest on protsess tehtud mänguliseks ja nõuab teatud füüsilist pingutust. Vanematele meeldis aga see, et kommisöömine muutub teadlikumaks ja masinale ligipääs on piiratud võtmega.

Võitjad lähevad juhendajatega koos Stockholmi kruiisile, külastavad Tom Titsi teadusparki ja peatuvad Rootsi pealinna hotellis. Lottemaa esimsele, 16. novembrist kestnud leiutamisvõistlusele laekus 16. märtsiks üle 70 töö peamiselt koolieelikutelt. Kõigi finaali jõudnud tööde autorid saavad auhinnaks Lottemaa tänavuse hooaja perepiletid.

Finalistide autasustamine ja võidutöö pidulik avamine toimub 20. augustil Lottemaa teemapargis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles