Kadri Simson: Tasuta ühistransport tuleb, kui omavalitsused seda soovivad

Kadri Simson
, majandus- ja taristuminister (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Pensionär Urmas Hännile püüdis eilses Pärnu Postimehes luua eks­likku kuvandit, justkui oleksin majandusministrina andnud inimestele katteta lubadusi ühistranspordisüsteemi arendamise ja piletist vabastamise suhtes. Selle “fakti” tõestamiseks kasutas Hännile hiljutist tsitaati, milles oli välja toodud, et tasuta ühistranspordi rakendumine ja lõplik otsus jääb kohaliku ühistranspordikeskuse langetada. See väide vastab küll tõele, kuid tervikliku konteksti mõistmiseks tuleb vaadata kogu­ informatsiooni.

Tegelikkus on selline, et riik on kõikidele maakondadele ja neis ühistransporti kureerivatele ühistranspordikeskusetele taganud raha sellises mahus, mis katab nende möödunud aasta dotatsiooni ja piletitulu kogusumma. Selle raha eest saab vabastada maaliinid piletist. Konkreetselt Pärnumaa ühistranspordikeskuse maaliinide ülalpidamise kogukulu oli möödunud aastal ligi­kaudu 6,5 miljonit ja tänavu prognoositakse selleks summaks 6,7 miljonit eurot.

Nüüd sõltub kohalikest juh­tidest, kas riigi pakutavat raha soovitakse kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles