Kaido Koppel: Meil ei planeerita linna tagaselja

Kaido Koppel
, Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Koppel Pärnu linnavalitsusest leiab, et Audru golfi puhul on õiglane praktika, kus ärihooned asuvad ärimaal ja mänguväljakud üldmaal, sest sealsel murul võib mängijaid segamata jalutada igaüks.
Kaido Koppel Pärnu linnavalitsusest leiab, et Audru golfi puhul on õiglane praktika, kus ärihooned asuvad ärimaal ja mänguväljakud üldmaal, sest sealsel murul võib mängijaid segamata jalutada igaüks. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kujutage ette olukorda, et te olete Weekend Festivali ajal oma kodu võõrastele üürinud. Linna­valitsus saab sellest teada ja muudab teie kodumaja maa sihtotstarbe elamumaast ärimaaks. Mis sest, et enamiku ajast ei kasutata teie kodu äri­tegevuseks. Ärimaa puhul on maamaks suurem ja linnavalitsusele oleks kasulik, kui te rahakotti rohkem kergendaksite.

Põhimõtteliselt sama nõuab ajakirjanik Meelis Kalme 8. mai Pärnu Postimehes ilmunud ar­tiklis “Saamata võib olla üle 100 000 euro maamaksu – kes vastutab?”. Muutke maa sihtotstarve omaniku tahte vastaselt ära.

Omavalitsus ei tohi omaniku nõusolekuta katastriüksuse sihtotstarvet muuta. Tagaseljaotsused viiksid ilmselgelt kohtuvaidlusteni, sest omanikul on detailplaneeringuga määratud maa sihtotstarvetest lähtuvalt maamaksu suuruse suhtes õigus­tatud ootus. Maamaksu saab tõsta ainult juhul, kui omavalitsus muudab üldist maamaksumäära või riik organiseerib maa korralise hindamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles