Koidula kool vaatas koduõuest kaugemale

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Füüsik Mart Noorma pidas loengu elust ülikoolis.
Füüsik Mart Noorma pidas loengu elust ülikoolis. Foto: Lisett Sang ja Kärt Kaljuvee

Eile toimus Pärnu Koidula gümnaasiumis kooli 65. konverents ehk KOKOKO, mis tänavu kandis nime “Koduõuest kaugemale” ja julgustas noori mugavustsoonist välja astuma.

Konverentsi peaesineja, füüsik ja tehnikateadlane Mart Noorma rääkis elust ülikoolis, rõhutades muu hulgas praktilise väljundi olulisust õppetöös, oma tööst ja projektidest. Esinemise lõpus avaldas ta õpilastele õnne valemi. “Õnnelikuks saab siis, kui aidata teistel inimestel õnnelik olla,” ütles Noorma.

Eesti parim pagar Stanislav Štõkov tegi noortega koos süüa.
Eesti parim pagar Stanislav Štõkov tegi noortega koos süüa. Foto: Lisett Sang ja Kärt Kaljuvee

Toimus paneelvestlus kooli vilistlastega ja õpilased said osaleda öötubades, kus jagasid oma kogemusi majandus- ja taristuminister Kadri Simson, Eesti parim pagar Stanislav Štõkov, vaegnägijast blogija Kai Kuusk, personaaltreener Ramil Lipp, kohalikud noored ettevõtjad Errit Kuldkepp ja Marten Palu.

Konverentsi esinejad (vasakult paremale): Stanislav Štõkov, Errit Kuldkepp, Kai Kuusk, Kadri Simson, Ramil Lipp, Marten Palu.
Konverentsi esinejad (vasakult paremale): Stanislav Štõkov, Errit Kuldkepp, Kai Kuusk, Kadri Simson, Ramil Lipp, Marten Palu. Foto: Lisett Sang ja Kärt Kaljuvee

Koidula kooli konverentsi traditsioon ulatub aastasse 1953 ja KOKOKO nime kannab üritus 1962. aastast. Konverentsi korraldab kooli õpilasesindus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles