Jaansoni raja veerde kerkib võimlemis- ja jõulinnak

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaansoni rada.
Jaansoni rada. Foto: Ants Liigus

Projekti „Liikumine teeb erksaks“ raames rajatakse kõigile õuespordi huvilistele tasuta kasutamiseks kogu Eestis 12 võimlemis- ja jõulinnakut. Üks neist kerkib hiljemalt sügiseks Pärnu Jaansoni raja äärde Pilli parki.

Treeningupaiga rajamise taotlusi laekus omavalitsustest kokku 61. Konkursiga valiti välja 12 asukohta 11 maakonnast.

„Laekunud 61 taotlust on selge viide sellele, et omavalitsused ja kohalikud kogukonnad peavad elanike aktiivse ajaveetmise võimaluste arendamist oluliseks,“ ütles Eesti Olümpiakomitee (EOK) president Urmas Sõõrumaa. “Kõige selle juures on oluline, et rajatavad välijõusaalid on alati avatud ja tasuta kasutada kõikidele huvilistele. Sellega oleme taas kord astunud sammukese edasi, et olla tervemad, tugevamad ja õnnelikumad.”

Coca-Cola Baltikumi avalike suhete juhi Nele Normaku sõnul pöördub nüüd EOK kohalike omavalitsuste poole, et hakata linnakute rajamise üksikasju läbi rääkima, kuid soov on linnakud hiljemalt sügiseks valmis saada.

„Liikumine teeb erksaks“ on 2016. aastal alguse saanud Coca-Cola fondi ja EOK koostööprojekt, mis toetab üle-eestiliste liikumisprogrammide elluviimist.

Coca-Cola fond toetab tänavu võimlemis- ja jõulinnakute rajamist Eesti peale kokku 42 000 euroga. Treeningualade suurus on ligemale 81 ruutmeetrit. Need tulevad lihtsa ülesehitusega, võimaldades teha võimlemis-, venitus- ja jõuharjutusi, ja sobivad sportimiseks kõigile huvilistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles