Esmaspäevast algab toiduainetööstuse nädal, mille raames avavad toidutootjad uksed, et külastajad saaks tutvuda ettevõtete köögipoolega.
Pärnumaa toidutööstuse ettevõtted ootavad külalisi
Pärnumaalt ootavad külalisi kalakasvatajate ühistu Ecofarm, Jaanihanso siidritalu ja Tamme aiandustalu, kusjuures aiandustalu on külastajate mahutavuselt teine Eestis.
Maaeluministeeriumi avalike suhete nõuniku Kertu Kärki sõnade kohaselt on inimeste huvi on olnud väga suur ja ekskursioonikohad on täitunud juba Balbiinos, Leiburis, Kalevis, Saku õlletehases ja Santa Marias.
Külalisi võõrustab 28 toidutööstust Eesti nii suurematest kui ka väiksematest kohtadest. Maakondadest on esindatud Harju-, Tartu-, Pärnu-, Põlva-, Rapla-, Võrumaa, Lääne-Virumaa, Viljandi- ja Saaremaa.
Peale eelmainitute avavad uksed A. Le Coq, Andre juustufarm, Balsnack INH, Breti (Luke meierei), Chocolala, Esko talu, Lõuna Pagarid, Minna Sahver, Moe peenviinavabrik, Nopri talumeierei, OG Elektra (pagari- ja vorstitsehh), Pajumäe talu, Põltsamaa Felix, Rakvere lihatööstus, Saaremaa piimatööstus, Salvest, Saue Production, Scanola (Olivia), Tallegg ja UVIC.
Kohtade arv toidutööstuste külastamiseks on piiratud, seetõttu tuleb ekskursioonidel osalemiseks end registreerida SIIN.
Avatud toidutööstuste nädalat veavad maaeluministeerium, Eesti toiduainetööstuse liit ja Eesti põllumajandus-kaubanduskoda.
Teemanädal on osa müügiedenduskavast “Eesti toit 2015–2020”, mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine, avatud toidutööstuste nädal ja avatud talude päev.
Avatud toidutööstuste nädal on kingitus Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks.