Kajakad okupeerivad kesklinna katuseid

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks põhjus, miks kajakas linna tuleb, on heade pesitsuspaikade rohkus. Lamedad katused sarnanevad kajakate looduslike elupaikadega.
Üks põhjus, miks kajakas linna tuleb, on heade pesitsuspaikade rohkus. Lamedad katused sarnanevad kajakate looduslike elupaikadega. Foto: Mailiis Ollino

Kajakad on hõivanud Pärnu kesklinna lame­katused. Riegler Kinnisvarahoolduse töödejuhataja Pirko Palu märkis, et neil on tulnud südalinnas kajakatega maadelda juba ammusest ajast. “Pesime ükskord DeLange ja Blauhausi aknaid nii, et kaks meest oli korvis – üks vehkis kaikaga ja teine ­pesi,” meenutas ta. Muul viisil töötada polnud võimalik: kajakaid oli lihtsalt nii palju.

Pärnus on kajakate meelispaigaks kujunenud moodsad lamekatusega ärihooned. “Ühe katuse peal on neid linde paarkümmend,” lausus Palu.

Palu nimetab kaks põhilist häda, mis kajakatega kaasnevad. Esiteks võivad nad ajal, kui neil on pojad, inimesi rünnata. Teiseks väljaheited. “Kõik on valge ja seda on raske maha pesta. Keeravad kõik asjad tuksi,” avaldas ­Palu nördimust.

Tänavu pandi eelmainitud kahele probleemsele katusele juba varakult rannapalle meenutavad peletuspallid. Palu hinnangul on need toiminud, kuid valvsust ei tohi kaotada ja katust tuleb pidevalt kontrollida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles