Linnaelanikke pahandab teadmatus liiklusmuudatuse suhtes (5)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Väike-Kuke tänavas on lühike lõik, kus sisse­sõiduteed hoovidesse on kitsad. Kuid elanikud ei tohi autot enam kodu ette parkida ega seal ­sõidukit ­peatada, et küttepuid või muud kaupa maha laadida.
Pärnus Väike-Kuke tänavas on lühike lõik, kus sisse­sõiduteed hoovidesse on kitsad. Kuid elanikud ei tohi autot enam kodu ette parkida ega seal ­sõidukit ­peatada, et küttepuid või muud kaupa maha laadida. Foto: Urmas Luik

Pärnus elavat Ritva Koskimaad nörritab, et linn ei teavitanud teda kodutänava sulgemisest. Selgus, et teadmatuses on needki, kes varsti ei või oma maja ees enam parkida ega isegi peatuda.

Nimelt on Suur-Kuke tänav kergliiklustee ehituse tõttu pea poole kilomeetri ulatuses liikluseks suletud. ­Koskimaa kodu ümber aias käivad aga just praegu ehitustööd, maja juures ­askeldavad töömehed kolmest firmast ja aeg-ajalt on vaja autoga ehitus­materjali tuua. Kui Koskimaa oleks teeremondist pikemalt ette teadnud, saanuks need tööd muule ajale kavandada. “Mingit teavet ei tulnud linnalt. Oleks pidanud tänava inimestele otse teatama,” leidis ta.

Tõsi, Koskimaa sai 27. aprillil ehk kuus päeva enne tänava sulgemist postkasti teate töid tegevalt AS TREF Nordilt, et juulini vältavate ehitus­tööde ajal võib jalakäijate liiklus ja parkimine olla tavapärasest rohkem häiritud. Tee sulgemisest ei olnud Koskimaa väitel sõnagi. Teeremont olla ­üllatanud teisel pool tänavat elavat naabritki, kelleni polnud jõudnud ehitaja teavituskirigi.

Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar viitas, et linn saatis 12. aprillil välja pressiteate. Aga kõik ei pruugi veebist pressiteadet lugeda. Inimeste otseteavituse kohta ütles Roosaar: “Otsepostituste saatmine on üsna kallis lõbu. Inimestele kirjade saatmine või nendele helistamine on üpris arhailine informeerimisviis.”

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles