Galerii: turul algas suvehooaeg

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suvi jõuab peagi kätte ja turgki elavneb. Kui Pärnu Mai turust kesknädala hommikul mööda sõita, ei märka seal just kuigi palju kauplejaid. Seda suurem melu on aga linna vanal turul, mis sel nädalal välituruks muutus ja on järgmisest ­nädalast taas iga päev lahti.

“Möödunud esmaspäeval võtsime välituru talvehoonelt seinad ära, sellest nädalast on meil siin traditsiooniline avatud turg koos kõigi väli­lettidega ja need on päris kenasti kauplejatega täitunud,” rääkis Pärnu Vana turu juhataja Sirli Kiri.

Päikesepaistelisel ennelõunal turul jalutades on tõepoolest selge, et külastajate ega kaubavaliku pärast saa kurta. Letid on lookas: soovijad leiavad nii toiduaineid kui taime- ja puuistikuid. Müügil on välismaised maasikad ja kodumaised rabarberid ning till ja muud maitsetaimed. Võrdselt palju ostetakse nii kohalikku kui võõramaist kurki ja tomatit, Peipsi-äärset sibulat ja tinti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles