Iklas etendub alkorallist ajendatud must komöödia

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitlejad Jan Uuspõld ja Ago Anderson Eesti-Läti piiril Iklas.
Näitlejad Jan Uuspõld ja Ago Anderson Eesti-Läti piiril Iklas. Foto: promo

Juuli keskpaigast mängivad Jan Uuspõld ja Ago Anderson Eesti- Läti piiri lähedal Iklas Uue-Jaani talus alkorallist inspireeritud musta komöödiat “Piiri peal”.

Prem Productions OÜ esindaja Gerli Tiganik rääkis, et suvelavastus “Piiri peal” toob kokku hinnatud näitlejad Ago Andersoni ja Jan Uuspõllu keset metsikut ostlemist piiriäärses Iklas.

„Anderson ja Uuspõld arutavad oma elu üle, et leida see piir, mida ületades oled läinud juba üle piiri,” tutvustas Tiganik. „Mõlemad näitlejad on eriliselt värvikireva eluga ja kui nad oma lugusid üksteisega jagasid, pidid mõlemad tõdema: “Kui ei oleks endaga juhtunud, ei oskaks välja ka mõelda!””

“Sõitsin mõni aeg tagasi niisama rannateed pidi Läti poole, kolasin seal ringi ja Iklas kargas järsku pähe mõte, et võiks siin anda rahvale peale üle piiri poodlemise veel midagi. Jõudsin lõpuks esimese taluni Eestis, Läti poolt tulles. Helistasin Uuspõllule ja ...” jutustas Anderson, kuidas tüki idee alguse sai.

Uuspõllu jutu järgi oli tal lõpuks põhjust minna Iklasse. „Vaatasin siis neid pudelirivisid seal poes ja sees kihvatas: küll on kahju, et ma enam ei joo – nii odav! Aga mine sa tea, võib-olla Ago ajab mind etenduse ajal jooma, sest säästaksin sellega palju raha,” seletas Uuspõld.

Etendused toimuvad juulis ja augustis Iklas Uue-Jaani talus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles