Pärnumaal algab vereta jaht

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta loom ilves.
Aasta loom ilves. Foto: Priit Simson

Nädalavahetusel tuleb Saarde vallas Lodjal loodusfotovõistlus ehk vereta jaht, kus tavakohaselt sihitakse aasta looma.

Jahi “saakloom” on taas aasta loom, sedakorda ilves.

Peakorraldaja Tiit Hundi sõnutsi osaleb selleaastasel võistlusel 45 fotograafi, kelle hulgas on nii iga-aastasi osalejaid kui mõni uustulnuk.

Esimesele varitsusele minnakse reede õhtul pärast kogunemist, laupäeval ja pühapäeval algab jaht juba varahommikul kell pool viis. Kui eelmise aasta küttimisobjekt oli teada-tuntud metskits, siis ilvest kohata ega pildile püüda pole nii paljudel õnnestunud. “Siiski, juhus võib olla pime. Kui meenutada 2009. aasta vereta jahti siinsamas Kilingi-Nõmme jahipiirkonnas, siis tol korral said fotokütid pildile lausa kolm eri ilvest,” rääkis Hunt.

Praeguseks on ilveseid Eestis aga vähemaks jäänud, sest 2010.-2011. aasta karmid talved olid rängad nii ilvese saakloomale metskitsele kui ilvesele endale. “Ilvest oleme varem jahtinud 2004. aastal Nõva kandis, siis ei näinud keegi seda looma, pildile tulid hoopis metskitse taga ajavad hundid,” meenutas Hunt.

Kolme päeva jooksul pildistatud loodusfotodest valib iga osaleja välja kuni kümme paremat. Nende seast selekteerib žürii omakorda umbes 60 huvitavamat pilti, millega saab tutvuda sügisesel fotonäitusel riigimetsa majandamise keskuse Tallinna kontoris. Samal ajal kuulutatakse välja võidutööd. Tänavune vereta jaht on 21., aastate vältel on loodusfotovõistlusel jahitud kõike ja kõikjal, vee all ja peal. kaameraga on sihitud kobrast, metssiga, metsist, põtra, hirve, ilvest, metsnugist, mäkra, tetre, saarmast, metskurvitsat, metskitse, ronka ja kährikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles