Laupäeval kihutavad nelja riigi ässad ringrajal

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Superbike-klassi liidrid sööstavad Audru ringraja esimesse kurvi.
Superbike-klassi liidrid sööstavad Audru ringraja esimesse kurvi. Foto: Edgar Seemendi

Kodukandi tehnikaspordifännid saavad laupäeval nautida auto24ringi nime kandval Audru ringrajal Eesti ja lähinaabrite motosportlaste võidusõite üheksas masinaklassis.

Eesti motospordiföderatsiooni ringrajakomisjoni esimehe Rannus Ervini sõnutsi tuleb Eesti, Läti ja Leedu lahtiste meistrivõistluste starti ligemale 150 võidukihutajat.

„Kõige kiiremate mootorrataste Superbike-klassis on favoriit Eesti esisõitja Hannes Soomer, kes sel hooajal võistleb maailmameistrivõistluste karussellil Supersport 600 klassis,“ rääkis Ervin. „Hannese võit pole aga kindel, sest tema tugev kodumaine konkurent, auto24ringi rajarekordi omanik Martin Pärtelpoeg on täis tahtmist poodiumi kõrgeimale astmele tõusta. Kindlasti lisavad võistlusele pinget kiired soomlased, kes paljudel Euroopa ringradadel edukalt kihutanud. Usun, et tugevas konkurentsis võib rajarekord sündida.

Viimastel aastatel külgvankrite klassis Eestis valitsenud Mairon Meius ja Eero Pärm tulevad tiilit kaitsma ja kindlasti ei tee kiired soomlased seda neile kergeks.“

Laupäevasel võidusõidul on igal huvilisel võimalik startida tänavaklassis. Selleks on tarvis tulla hommikul kohale ja maksta osalustasu. Ainus nõue on, et mootorrattal olgu tehtud ülevaatus.

Traditsiooniliselt sõidavad taas rajale retrotsiklid, mida taltsutavad kunagised meistrid eesotsas Mati Reinupi ja Peeter Kovaliga, ning teist hooaega sõidavad Eesti ja lähinaabrite meistrivõistlustel noored motomehed 100 ccm Hondadega.

Laupäeva hommikul on ringrajal treening- ja kvalifikatsioonsõidud. Võistlussõidud algavad kell 14.15. Pealtvaataja pilet maksab viis eurot ja alla 14aastased pääsevad raja äärde tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles