Fotograafi töid mõjutab keskkond

Christin Mäemets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Toomast tegi enda kinnitusel väga pikka aega mustvalgeid fotosid, kuid otsustas nüüd värviliste piltidegagi katsetada.
Marko Toomast tegi enda kinnitusel väga pikka aega mustvalgeid fotosid, kuid otsustas nüüd värviliste piltidegagi katsetada. Foto: Meelis Meilbaum

Selle nädala teisipäevast saab Pärnu Endla teatri Küüni koridorides nautida suvepealinna juurtega Marko Toomasti fotonäitust “Peened jooned”.

Toomastil nagu paljudel piltnikel on oma lugu. “Fotograafiaga alustasin juba 12aastaselt Ado Viigi juures,” rääkis kunstnik. Viik pildistas pulmades, matustel, üritustel ja mujalgi.

Sellel ajal Toomast ei teadnud veel, millega ta tulevikus tegelda tahab, kuid päris väiksena tõmbas noort fotograafi preestriameti poole. “Must oli juba siis minu lemmikvärv,” seletas ta.

Praegusele teele sattus Toomast alles hiljem Elisabeth Ohlsson Walini assistendiks minnes. “See tundus kuidagi väga õige olevat,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles