Rapala kasum ja käive langesid aastaga pisut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Rapala Eesti põhitegevusalad on lantide ja tirkude valmistamine.
AS Rapala Eesti põhitegevusalad on lantide ja tirkude valmistamine. Foto: Urmas Luik

Kalapüügivarustuse tootja AS Rapala Eesti käive vähenes mullu 5,2 protsenti ehk 6,5 miljoni euroni ning kasum 4,9 protsenti ehk 765 000 euroni.

Möödunud majandusaastal kasvas tellimuste maht, mistõttu palgati juurde töötajaid. 2018. aastal plaanitakse veel tootmistegevuse kasvu, mida veab nõudlus maailmaturul, seisab ettevõtte majandusaasta aruandes.

Töötajate keskmine arv kasvas mullu 6,5 protsenti, 180 inimeseni, nende palgakulu suurenes aastaga 22 protsenti ehk 1,8 miljoni euroni.

Rapala Eesti põhitegevusalad on lantide ja tirkude valmistamine. Töötlemisteenust osutatakse emaettevõtjale. Eestist saadetakse tooteid üle 150 riiki, kogu toodang realiseeritakse emaettevõtjale Oyj Rapala VMC-le.

2017. aastal ehitas ettevõte 255 000 euro eest värvitsehhi ja põhitegevuse tarbeks osteti masinaid ja seadmeid ligemale 450 000 euro eest. Selleks, et klientide soove paremini rahuldada, korraldatakse ümber logistilist poolt.

Rapala Eestil oli bilansipäeva seisuga jaotamata kasumit umbes 13,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles