Lottemaal on sellest suvest uued tegelased Venemaalt

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaa tegelased. Arhiivifoto.
Lottemaa tegelased. Arhiivifoto. Foto: Gertrud Alatare

Juuni teisest nädalavahetusest jälle avatud Lottemaal on sel suvel venekeelsetele külastajatele esimesed tegelased Venemaalt.

Teemapargi tegevjuht Margit Toodu ütles, et sel aastal oodatakse Lottemaale rohkem väliskülalisi. “Lottemaal armastatakse teatrit. Algaval hooajal on kavas ports uusi emotsionaalseid ja vimkasid täis näitemänge, milles on alati iva sees. Esimest korda mängime etendusi eesti ja läti keele kõrval vene keeles,“ lausus Toodu.

Viiendat hooaega tegutsevas Leiutajatekülas on sellest suvest kaks vene keelt kõnelevat elanikku. Peterburist tulnud jänes Kirill tahab Leiutajatekülla kino teha, aga ei tea veel, kas heliga või tummkino. Suslik Sveta tuli aga Lottemaa elanikele vene keelt õpetama.

Selle suve programmist leiab Janno Põldma kirjutatud kümme uut näitemängu, milles on vihjeid järgmisel aastal linastuvale joonisfilmile “Lotte ja kadunud lohed”. 

“Traditsiooniliselt oleme talve jooksul tublisti leiutanud. Giovanni leiutatud kalade pesemise masin, vanade jäneste aitamise tool ja hulluksajamise masin on lennukamad leiutised, mida tuleval hooajal teemapargist leiab. Uus leiutis tuleb Lottemaale laste leiutamiskonkursilt – kommipaberiavaja, mille autorid on Emili ja Mattias Kõonurm Paidest,” rääkis Toodu ja tõi esile, et kommipaberimasinast teevad Põldma ja Heiki Ernits atraktsiooni, mis Lottemaal 20. augustil pidulikult avatakse.

“Seiklusparki oleme laiendanud uute radade ja ülesannetega ning Eesti Rahva Muuseumi ehk ERMi eeskujul sai valmis Jäneste Rahva Muuseum ehk JRM,” lisas Toodu.

“Eesti Vabariik 100” filmikonkursi raames tuleb järgmisel aastal välja joonisfilm “Lotte ja kadunud lohed” ja mõjutusi sellest linateosest leiab juba Lottemaa sellesuvisest programmist. “Kuna Janno Põldma kirjutab paralleelselt animafilmi stsenaariumiga Lottemaa näidendeid, siis on teemapargi etendustes palju filmile viitavaid teemaarendusi. Seega võib tähelepanelikule Lottemaa külastajale nii mõnigi asi filmi vaadates juba tuttav olla,” ütles Toodu.

Lottemaa teemapark Reiu külas on avatud 9. juunist 31. augustini iga päev 10–18.

Lottemaa asub Pärnu lähedal Häädemeeste vallas 12 hektari suurusel maa-alal ja seal töötab suvel üle 150 inimese. Lottemaa ehitamist kaasrahastasid ettevõtluse arendamise sihtasutus ja Pärnumaa omavalitsuste liit. Lottemaa tegevust toetavad Elektrum, Tallink, Port Artur ja SEB.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles