Seljametsas tuleb külalaat

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patseerimine Seljametsa laadal.
Patseerimine Seljametsa laadal. Foto: Urmas Saard

Homme tuleb Seljametsa muuseumi õuel 25. külalaat.

“Kohalike korraldatud külalaadale tullakse kauplema nii käsitöö, taimede ja toidu kui igat sorti põneva kraamiga. Näteks on end üles andnud kalamaimude müüja, mänguprillide ja poksiaparaadi omanikud,” rääkis Seljametsa muuseumi juhataja Annika Põltsam.

Sindi noortekeskuse raadioring teeb laadalt otsesaate, mida internetist saab  järelkuulata. Lastele näidatakse muuseumi kinopunktis filmi „Elias ja sügaviku saladus“, pärast seanssi tuleb lastega mängima Leiutajateküla Lotte.

Laadal esinevad nii Paikuse osavalla ja Sindi laulu- ja tantsukollektiivid kui pasunakoor Õnn Tuli Õuele ja Lavassaare trio. Kell 17 algab muuseumis üle-eestiline muuseumiöö „Öös on pidu“, mille käigus kutsutakse kõiki tasuta õpitubadesse ja ekskursioonile.

Õhtul külasimmanil on peaesineja ansambel Kukerpilld ja ühtlasi tähistatakse muuseumi-külamaja hoone, Pustuski karjamõisa 145. aastapäeva.

Laadapäeva kultuuriprogrammi korraldaja Põltsami sõnutsi on elu 145aastases majas just tänavu talvel hooga käima läinud ja seepärast saavad simmanil sõna kõik külamaja kollektiivid. Esinevad nii Seljametsa külateater, igakuine vanade tantsude klubi, ansambel Helin kui Seljametsa rahvatantsurühm.

Rita Mändla juhendamisel sügisest koos käinud rahvatantsurühm on selgeks õppinud tantsu „Mere pidu“, mida esitab Kukerpillidega.

Kevadlaada korraldamisele pani õla alla Paikuse naisteühing Marta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles