Välisteadlased korrastavad talgutel muinasküla

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurese küla kiviaiad.
Kurese küla kiviaiad. Foto: Urmas Luik

Sel nädalavahetusel, 19. ja 20. mail puhastavad Eestis elavad välisteadlased ja -doktorandid koos peredega Lääneranna vallas Kurese muinaskülas talgutel loopealseid võsast.

Talgud korraldatakse koostöös Eestimaa Looduse fondiga ja kohapeal juhendab rühma aastaid Kurese küla eest hoolitsenud Urmas Vahur. Heakorratöödel osaleb üle 30 teadlase 13 riigist, teiste hulgas Argentinast, Armeeniast, Austraaliast, Kasahstanist ja Vietnamist.

Eesti teadusagentuuri sihtasutuse konsultandi Hanna Raigi teatel  hindavad välisteadlased selliseid väljasõite väga kõrgelt, sest nii saavad nad panustada kohaliku kogukonna heaks, tunnetades ennast selle osana, ja tundma õppida Eesti eri paiku. Värskes õhus koos tegutsedes tekivad sõprussuhted, mille kaudu ollakse üksteisele Eestis kohanemisel toeks.

Õhtusell seminaril tutvustatakse EURAXESSi Eesti võrgustiku teenuseid ja kuulatakse ettekandeid teadustöödest. Tartu ülikooli vanemteadur Aveliina Helm räägib looduslikust mitmekesisusest ja poollooduslike kasvukohtade hooldamisest.

Varem on käidud abiks koristamas Põlvamaal Maarja külas, korrastamas Pärnu ja Saaremaa rannaniite ning puhastamas Hundikangrute kivikalmete ümbrust võsast Lahemaal.

EURAXESS on Euroopa Komisjoni algatatud üleeuroopaline võrgustik, mis pakub tuge mobiilsetele teadlastele. Muu hulgas nõustatakse teadlasi praktilistes küsimustes nagu perega kolimine ja uude elukohariiki sisseelamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles