Tihemetsas sihivad lapsed märki maastikuvibuga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi maastikuviburingi õpilased treenivad Tihemetsa spordihoone taga platsil.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi maastikuviburingi õpilased treenivad Tihemetsa spordihoone taga platsil. Foto: Urmas Luik

Tihemetsa spordihoone taga muruplatsil ei aja lapsed karjudes palli väravasse, vaid seisavad nagu üks mees, vibud vinnas, ja sihivad märk­lauda. Varane maiõhtu on soe, ninna kandub toomingalõhna ja pargist kostab lindude sädinat. Viuhti! lendavad nooled läbi õhu, kuni treenerid Enn Lank ja Reimo Loorents tabamused üle vaatavad ja treenitavad nooled joostes tagasi toovad.

“Ma ei väsi kordamast, millised head tingimused siin, Tihemetsas, on,” ütleb Lank, kes ­nagu Loorentski töötab Pärnus vibusid ja nende varustust valmistavas firmas Falco.

Maastikuvibutreeningutega alustas Eesti maastikuvibu liidu liige MTÜ Pärnumaa Vibujaht, mis on registreeritud Saarde vallas ja mille juhatusse kuuluvad Lank, Loorents ja Rasmus Antson. Vabaühenduse põhikirjaline kohustus on elavdada vibutraditsiooni maal. Ainsana haaras sellest kui põneva harrastuse võimalusest Kilingi-Nõmme gümnaasium, mille staadioni servas puude vahel sügisel maastikuviburingi treeningud algasidki. Trennid jätkusid Tihemetsa spordihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles