Vanavara soetamisest kujuneb elustiil

Christin Mäemets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Homme toimub juba viies Lavas­saare vanavaralaat ja pasunakooride ülevaatus.

“Huvi ürituse vastu on aasta-aastalt suurenenud. Taaskasutus on tänapäeval väga aktuaalne teema ja vanavara soetamine on pal­judel kujunenud elustiiliks,” rääkis Lavassaare külaseltsi juhatuse liige Merle Lillak.

Lillaku sõnutsi jõuavad laadale nii varavara huvilised kui laadamelu nautijad. Inimesed tulevad kuulama ka viit pasunakoori, mis seekord juba hommikul alustavad. Esinevad Õnn Tuli Õuele, Rapla pasunakoor, raudtee kultuuriseltsi pasunakoor, Tartu ülikooli akadeemiline puhkpilliorkester Popsid ja Suure-Jaani pasunakoor.

Laadal leiavad tegevust nii suured kui väikesed. Lastele on etendus ja magusad üllatused. Täiskasvanutel on seekord laadalt võimalik omale saada 1920.–1940. aastate kuurordi stiilis pildid, soetada kohalike ettevõtete tooteid ning näha maamootoreid ja uunikume.

Seni põnevamateks laadaleidudeks peab Lillak Lenini büsti, pikki kääre ja madu – lemmiklooma, kes oli pererahvaga laata väisama tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles