Tori vald plaanib Sindi soojaettevõtte maha müüa

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Luuri väitel on Sindi eelmine linnavõim probleemi tõsidusse külmalt suhtunud ja otsuseid vaid edasi lükanud.
Lauri Luuri väitel on Sindi eelmine linnavõim probleemi tõsidusse külmalt suhtunud ja otsuseid vaid edasi lükanud. Foto: Mailiis Ollino

Kuna Sindi linna küttesüsteemid on halvas olukorras ja vajavad hädasti investeeringuid, kuid vallajuhid kahtlevad, kas vald peaks soojamajandusega üldse tegutsema, on küpsenud plaan ettevõte maha müüa.

Praeguse seisuga tuleks välja vahetada suur osa linna küttetorustikest: mõni osa asendati mõnikümmend aastat tagasi, kuid teatud lõigud on uuendamata. Samal ajal vajab tähelepanu üle paarikümne aasta tagasi renoveeritud turvakatlamaja: viimasel kütteperioodil kasutati sooja tootmiseks just turvast.

“Katlaseadmed on tehniliselt vananenud ja vajavad uuendamist,” kommenteeris OÜ Sindi Majavalitsuse juhatuse liige Juri Berlinberg Pärnu Postimehele mõni aeg tagasi. Selle äriühingu põhitegevus on muu hulgas valla eluruume üürida, hallata ja hooldada ning soojusenergiat toota ja üle kanda, jaotada ja müüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles