Eesti esimene liblikamaja avab uksed

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja kasvustaadiumis röövik. Pererahvas hoolitseb igal hommikul selle eest, et neil oleksid värske toit ja puhas eluase.
Selline näeb välja kasvustaadiumis röövik. Pererahvas hoolitseb igal hommikul selle eest, et neil oleksid värske toit ja puhas eluase. Foto: Urmas Luik

Kärt Lutsar perega rajab Lääneranna valda Eestis ainulaadse lib­likamaja, kuhu asub elama üle 20 liblikaliigi, mida pole siinmail enne nähtud. Munad tellitakse Euroopast, et kasvatada neist liblikad kohapeal.

Liblikamaja mõte hakkas ­Lutsaril idanema umbes kaks aastat tagasi, kui nad mõlemad elukaaslasega töötasid Inglismaal. “Töötasin tehases, mis valmistas ja ­pakendas raudtee- ja lennufirmadele sööke, ja mees oli teises ettevõttes, mis valmistas pirukaid,” rääkis Lutsar. Kord nädalavahetusel külastasid nad Londoni loomaaeda, kus nägid liblikaparadiisi.

“Seal oli troopiline kliima ühes taimedega, ümberringi lendasid kaunid liblikad, keda ma olin enne vaid piltidelt näinud,” jutustas Lutsar. Keskkond oli ­väga rahulik, taustaks kõlas idamaine meditatiivne muusika. “See jättis väga võimsa elamuse ja minu esimene mõte oli: kahju, et sellist kohta Eestis ei ole. Sealt sai idee seeme mulda pandud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles