Pärnu lõviklubi toetas diabeediühingu lastelaagrit

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti laste ja noorte diabeediühingu juht Kristi Peegel pidamas kõnet LC Pärnu Livoniale.
Eesti laste ja noorte diabeediühingu juht Kristi Peegel pidamas kõnet LC Pärnu Livoniale. Foto: Erakogu

11. mail korraldas Pärnu Livonia lõviklubi golfirestoranis Eagle heategevusliku õhtusöögi, et toetada Eesti laste ja noorte diabeedi ühingu (ELDÜ) Pärnumaa osakonna suvelaagri korraldamist.

“Samuti osalesid kõik õhtusöögile tulnud heategevuslikus õnneloosis, mille auhinnad panid välja eri firmad,” lisas LC Pärnu Livonia president Krista Visas. “Tänu rohkele osavõtule õnnestus meie klubil koguda 1885 eurot.”

Õhtusöögi õnnestumisele aitasid kaasa Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi muusikud.

“LC Pärnu Livonia on kümne tegevusaasta jooksul toetanud eri valdkondi. Aastaid toetasime Pärnu Shalomi abikeskuse lapsi, andes välja stipendiumi parimale põhikoolilõpetajale, korraldades neile väljasõite ja olles vajaduse korral abiks. Samuti oleme abiks käinud kodutute loomade varjupaigas. 2016. aastal aitasime Pärnu koolide raamatukogudele soetada ilukirjandust,” loetles Visas klubi tegemisi.

Sellest aastast on klubi hakanud rohkem tähelepanu pöörama Pärnumaa diabeedilaste toetamisele.

Märtsis aitas klubi tasuda I tüübi diabeeti põdeval Mirtelil tema koera osalemist hüpokoerte koolitusel. “Enamasti oleme neid projekte toetanud rahaga, mida oleme kogunud Grillfestil ja Augustiunetusel omavalmistatud küpsetisi müües,” selgitas Visas.

“Meie, täiskasvanud, soovime, et meie lapsed kasvaksid diabeedist hoolimata võimalikult hea tervisega täiskasvanuteks, et nad saaksid ühiskonnas osaleda võrdväärselt teistega. Lapse vajadus tunda end teistesarnasena, normaalsena, aitab hoida vaimset tervist. Kui laps on hoitud, saavad vanemad korraks hinge tõmmata ja puhata – diabeet ei võimalda seda tavaliselt. Pärnu Livonia lõviklubi aitab tagada nii laste kui nende vanemate elukvaliteedi,” rääkis ELDÜ esimees Kristi Peegel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles