Sisukord
Paberleht
Paberleht

Kokal jäi loomast kasutamata ainult kisa

2 min lugemist
  • Räägiti nii tootmise kui pakkumise telgitagustest.
  • Toodi esile, et söögikohad tahaksid tellida ainult fileed ja karreed.
  • Kadi Elmeste usub, et neid hoiakuid saab muuta külastajate teadlikkust tõstes.
Aino Viinapuu FOTO: PP

Pärnumaa maitsete aasta raames valmistas Rannahotelli peakokk Herkki Ruubel Klaara-Manni puhkekeskuses õhtusöögi lamba nendest osadest, mida iga päev toiduks just ei tarvitata. Nii troonisid laual neeruhautis, küpsetatud munandid, suitsutatud keel ja küpsetatud süda. Üheskoos külalistega tehti lamba­lihatrühvleid ja Jaanihanso Eau de Vie’ga flambeeritud lambamaksa.

Tellijale Tellijale

Ruubel pakkus kokkamise kõrval rahvale meelelahutustki. “Meil läks väga hästi, tegime show’d ka. Panin maksa põlema!” avaldas elevil peakokk.

Maitsete aasta väärtustab kohalikku toitu ja seekord tutvusid kohalikud lihakasvatajad ja -pakkujad ­enne söögilauda istumist Karjamõisa lihatööstusega. Projekti eestvedaja Kadi Elmeste selgitust mööda keskenduti loomakasvatajatele ja toidupakkujatele, et tutvustada vastastikku soove tooraine koguste, eripära, tarnekiiruse ja muu suhtes. Ikka selleks, et Pärnumaal kasvatatu jõuaks senisest tihedamini meie taldrikule.

27.10.2020 28.10.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto