Kokal jäi loomast kasutamata ainult kisa

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa maitsete aasta raames valmistas Rannahotelli peakokk Herkki Ruubel Klaara-Manni puhkekeskuses õhtusöögi lamba nendest osadest, mida iga päev toiduks just ei tarvitata. Nii troonisid laual neeruhautis, küpsetatud munandid, suitsutatud keel ja küpsetatud süda. Üheskoos külalistega tehti lamba­lihatrühvleid ja Jaanihanso Eau de Vie’ga flambeeritud lambamaksa.

Ruubel pakkus kokkamise kõrval rahvale meelelahutustki. “Meil läks väga hästi, tegime show’d ka. Panin maksa põlema!” avaldas elevil peakokk.

Maitsete aasta väärtustab kohalikku toitu ja seekord tutvusid kohalikud lihakasvatajad ja -pakkujad ­enne söögilauda istumist Karjamõisa lihatööstusega. Projekti eestvedaja Kadi Elmeste selgitust mööda keskenduti loomakasvatajatele ja toidupakkujatele, et tutvustada vastastikku soove tooraine koguste, eripära, tarnekiiruse ja muu suhtes. Ikka selleks, et Pärnumaal kasvatatu jõuaks senisest tihedamini meie taldrikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles