Aknakoda jõudis seitsme aastaga nullist oma tehaseni

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil vasakult Andrus Pook, Rainer Aru ja Nigul Nurm.
Pildil vasakult Andrus Pook, Rainer Aru ja Nigul Nurm. Foto: Urmas Luik

Töötukassa ettevõtlustoetuse abil plastuksi ja -aknaid tootma hakanud kolm meest Rainer Aru, Andrus Pook ja Nigul Nurm panid nüüd Loode-­Pärnu tööstusalale püsti päris oma tehase.

Aru seletas, et kuu kulus seadmete katsetuseks, nüüd käib tootmine nii, nagu peab, ja kohe-kohe algab kõige kibedam tööaeg, mis kestab oktoobri-novembrini. Kolimine jäi Aru seletust mööda rahulikku perioodi. “Planeerisime augu, mil me ei müünud poolteist nädalat, mis meil kolimiseks läks, aga see ei mõjutanud majandustulemust,” kinnitas ta.

Aru tõdes, et uue tehase kerkimine Pärnusse on suur asi niikuinii, seda enam, et Aknakoja asutajad on kohalikud, kes firma nullist üles töötasid. Tehase püstitamine läks maksma umbkaudu miljon eurot, millest viiendik kaeti omaosaluse ja ülejäänu kümneks aastaks võetud pangalaenuga. “Seitsme aastaga oleme pankadele tõestanud, et oleme korrektne ettevõtte. Laenu saamine ei ole tänapäeval lihtne, selleks peab olema usaldus välja teenitud,” kõneles Aru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles