Lääneranna vallavolikogu liige jäi puudumiste tõttu kohast ilma

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mardo Leiumaa igapäevatöö on Kõmsil traaditoodeid valmistava aktsiaseltsi K.MET juhtimine.
Mardo Leiumaa igapäevatöö on Kõmsil traaditoodeid valmistava aktsiaseltsi K.MET juhtimine. Foto: Mailiis Ollino

Lääneranna valla valimiskomisjon peatas kolmelt viimaselt istungilt puudumise tõttu Mardo Leiumaa volikogu liikmelisuse ja määras tema asendajaks Kaja Lotmani.

Valla valimiskomisjon tegi otsuse kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse järgi, mille kohaselt tuleb volikogu kolmelt järjestikuselt istungilt puudumise järel rahvasaadiku volitused peatada. Leiumaa puudus märtsi, aprilli ja maikuu istungilt.

Kõmsil traaditoodeid valmistava aktsiaseltsi K.MET juhataja Leiumaa sõnutsi puudus ta volikogu istungitelt töökohustuste tõttu. “Olin kõigil kordadel töökohustuste tõttu Eestist ära,” ütles Leiumaa, lisades, et järgmiseks volikoguks plaanib ta oma volitused taastada.

Leiumaa kogus sügisestel valimistel Lääneranna valimisliidu nimekirjas 84 valija toetuse, mis oli valla üheksas häältesaak.

Puudumise tõttu volikogu liikme koha kaotamine on suhteliselt harukordne.

Eelmisel kuul kaotas kolme järjestikuse puudumise tõttu volitused Põhja-Pärnumaa vallavolikogu liige Heidi Raude, kes pärast avalduse esitamist sai saadikumandaadi tagasi. Raude puudus kolmelt istungilt haiguse tõttu.

Pärnu linnavolikogus lõpetati tunamullu kolme järjestikuse puudumise tõttu Ago Andersoni volitused. Tema tõi põhjenduseks probleemid töö- ja volinikuelu jagamisel ning leidis, et selline asjade käik ongi mõistlik.

Mullu tabas Pärnu volikogus sama saatus Priit Sutti, kelle volitused siiski taastati, kui ta oli sooviavalduse esitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles