Taimelaadalt leiab nii suvelilli kui tiigikalu

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune taimelaat Pärnu Vallikäärus.
Mullune taimelaat Pärnu Vallikäärus. Foto: Madis Sinivee

Kati Niibo Pärnu aiaklubist kõneles, et reedel ja laupäeval Pärnu Vallikäärus taimelaadal valikut jagub. Kohale tuleb tiigikalade müüjagi, kelle kaup osutus sügisel hästi popiks.

“Käis veel teisel päeval kalu juurde toomas,” rääkis Niibo, et kalu ihaldavad tiigiomanikud, kes on hädas vohavate taimedega. Nimelt söövad kalad tiigi puhtaks. “Neid tassiti sealt eelmine kord ära nagu turult silke,” võrdles ta.

Kohal on Läti kaupleja, kes müüb isetehtud aiatööriistu. “Kõbla- ja rehavarred on tehtud veekindlast vineerist. Ümarad, ilusad, nii tugevad, et neid ei murra millegagi pooleks,” kiitis Niibo, kes varred ise ära proovinud.

Järjest popimaks läheb Niibo jutu järgi robotniiduk, neidki näeb Vallikääru aasal päris mitmelt pakkujalt töötamas.

Nagu ikka leidub külluses suvelilli, samuti puid, marjapõõsaid. Viimane aeg on osta tomatitaimi, sest kevad on olnud väga soe ja taimed kiiresti edenenud.

Niibo kõneles, et inimestele meeldivad üha enam kõrged püsikud. Moes on looduslähedased aiad ja püsik sobib sinna ideaalselt.

Iluaia kõrval väärtustatakse ise söögi kasvatamist. “Kui varem oli muru ja hekk, ei mingeid peenraid, siis nüüd leitakse võimalus kas või väike maitsetaimepeenar teha,” kinnitas Niibo, et söödavad taimedki pakuvad huvi. Seda enam, et ilu- ja toidutaimi annab samas peenras kombineerida. “Miks murulauk ei või kasvada peenras,” leidis ta.

Pärnu Postimehe tellijate vahel, kes kohapeal loosikupongi täidavad, loositakse taimelaadal välja kaks peenratäit kiviktaimla taimi. Laada keskele tuleb neist väljapanek.

Võrreldes varasemaga on muutunud pileti hind, nüüd maksab pääse kaks eurot. Niibo sõnade kohaselt pole ükski asi odavamaks läinud, vastupidi. Et laat sujuks, tuleb territoorium aedadega piirata, kaupa turvata, külastajatel on võimalik WCd kasutada, olemas on prügikastid. Kõik see maksab.

Laadaplatsile mahub veidi üle 140 müügikoha, kuhu saabuvad kauplejad Eestist, Lätist ja Leedust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles