Pärnakas tuli Tai poksi MMil hõbedale

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlane Karl-Joonatan Kvell pärast matši Yongkang Zhangiga.
Eestlane Karl-Joonatan Kvell pärast matši Yongkang Zhangiga. Foto: Erakogu

Pärnu noormees Karl-Joonatan Kvell võitis Tai poksi maailmameistrivõistlustel Mehhikos kuni 75 kilogrammi kaalukategoorias Eestile hõbemedali. 

Finaalis läks pärnakas vastamisi hiinlase Yongkang Zhangiga, kes alustas väga tugevalt ja lõhkus Kvelli plaanid juba esimese raundi alguses. Matš oli üsna tasavägine, kuid kulges siiski hiinlase taktikepi all ja eestlasel tuli vastu võtta punktidega kaotus.

“Vaatamata sellele, et Karl Joonatan Kvell kaotas finaalmatši Hiina esindajale, oleme oma väikese Eesti koondise üle väga uhked!” kinnitas treener Kevin Renno. “Hiinal on alati väljas väga tugevad sportlased. Hõbemedal selliselt võistluselt on saavutus, mille üle tuleb uhke olla. Teeme vigade paranduse ja osaleme juba juulis Pattayas üliõpilaste maailmameistrivõistlustel Karl Kvelli ja Andra Ahoga.”

“Rahvusvaheline Olümpiakomitee on rahvusvahelist Tai poksi föderatsiooni (International Federation of Muaythai Amateur, IMFA) tunnustanud ja Tai poksist võib saada olümpiaala,” ütles Renno.

Karl-Joonatan Kvell on tegelnud Tai poksiga aktiivselt seitse aastat. Ta treenib Kevin Renno võitlusspordi akadeemias ja õpib Tallinna Tehnikaülikoolis energeetikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles