Heli Künnapas: Ärge sünnitage! Sõitke bussiga!

Heli Künnapas
, kirjanik, Vabaerakonna Pärnumaa piirkonna juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Künnapase hinnangul annab praeguse valitsuse poliitika sõnumi, et sünnitada pole mõtet, küll aga bussiga sõita.
Heli Künnapase hinnangul annab praeguse valitsuse poliitika sõnumi, et sünnitada pole mõtet, küll aga bussiga sõita. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tuleb? Ei tule? Läheb? Ei lähe? Need on küsimused, millega meie keskerakondlik valitsus viimasel ajal pidevalt tähelepanu all püsib. Teemadeks eluliselt olulised tasuta ühistransport ning Põlva ja Valga sünnitusosakonna kaotamine. Kõik ühel latil. Ühtmoodi oluline ... või tähtsusetu?

Tasuta ühistranspordi teemal oleme jõudnud olukorda, kus näib olevat minister Kadri Simsoni tee või ei mingit teed. Ma tean, et leidub inimesi, keda puudutab see, et nende transpordikulu oleks tänu tasuta ühistranspordile 40 euro võrra kuus väiksem. Aga kes selle kinni maksab? Kui palju tuleb mujalt ära võtta? Kui palju kasvab nende inimeste transpordikulu, kelle juures bussid ei peatu ja kes on sunnitud üha kasvava hinnaga kütust ostma?

Miks ei räägita sellest avalikult? Siis saaksid ka need inimesed, kes tasuta-tasuta üle rõõmustavad, aru, et “tasuta” tuleb lihtsalt kellegi teise rahakotist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles