Vaprus keeras kurvalt tilkuva statistikakraani Kuressaares kinni

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vapruse väravavahil Richard Alandil oli Kuressaares palju tööd. Kõige tipuks tõrjus ta raskel hetkel vastaste penalti.
Pärnu Vapruse väravavahil Richard Alandil oli Kuressaares palju tööd. Kõige tipuks tõrjus ta raskel hetkel vastaste penalti. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu Vaprus lõpetas täna Saaremaal kümme päeva alla aasta kestnud nukra seeria, mille jooksul ei võidetud 35 korda järjest meistriliigas ühtegi mängu. Liiga tänavune 16. vooru mäng, milles saadi raske 3:1 võit, oli kui palsam pärnakate haavadele.

Tänanegi mäng Kuressaares ei alanud pärnakatele sugugi roosiliselt: juba üheksandal minutil tungisid saarlased vasakult äärelt ohtlikult pärnakate värava alla ja Sander Laht avas skoori.

Vapruse vastust tuli oodata ligemale pool tundi: siis seadis Kristofer Kaasik jalule viigi ja minut enne kolmveerandtunni täistiksumist viis Robyn Hallmere ristnurka kõmmutatud iluväravaga pärnakad juhtima.

Suvepealinlaste eduseisu kasvatas teise poolaja algul Tõnis Vihmoja, tuues 53. minutil paarikümnelt meetrilt oma firmalöögi ehk “vikatiga” tabloole skoori 3:1.

Ehkki saarlased asusid viimasel pooltunnil innukalt Vapruse väravat piirama, suutsid pärnakad võrgu puhta hoida. Suurem ärevus tekkis 75. mänguminuti paiku, kui Rocco Mõtt tegi oma karistusala joone juures vea ja kohtunik Kristo Tohver näitas penaltipunktile. Elari Valmas lõi madalalt vasakule, kuid Richard Aland oli veel osavam, koukides löödu raamide vahelt välja ja suunas palli üle otsajoone.

Vapruse peatreener Indrek Zelinskil oli võidu üle väga hea meel. "Rõõmsam olen tänase võidu kui kurva seeria lõpetamise üle," ütles ta.

Zelinski arvates väärisid tema hoolealused kolme võidupunkti aprillikuises Pärnus mängitud matšiski, mis lõppes 1:1 viigiga. "Mis siis tegemata jäi, sai täna tehtud," lausus peatreener.

Pärnu meeskonna loots loodab, et võidukas lahing annab mängijatele indu ja näitab, et kui väljakul kõvasti tööd rügada, tuleb vääriline tulemus. 

FC Kuressaare kapten Sander Viira arvates mängis tema meeskond esimesed 60–70 minutit tujutult. “Ei olnud õiget häälestust,” kommenteeris ta.

Viira lisas, et kui võõrustajad mängu lõpus formatsiooni muutsid, läks mängupilt ilusamaks ja parema õnnetusmise korral võinuks paar väravatki lüüa, kuid kokkuvõttes oli Vaprus sel korral parem tiim. “Pärnu oli tubli ja vääris seda võitu,” tunnustas ta vastaseid.

Viira sõnutsi võis FC Kuressaare varajane juhtvärav meeskonnale uinutavalt mõjuda. “Platsil oli raske. Kui lõime värava, mõtlesime, et nüüd tuleb mäng lihtsalt ära. See värav mängis meie kahjuks,” ütles ta.

Nii sai läbi pärnakate meistriliigas 35 mängu pikkuseks veninud võiduta seeria. Sel hooajal olid noore koosseisuga pärnakad teeninud neli punkti viikidest. Võidurõõmu nautis Vaprus viimati mullu 2. juunil, kui võõrsil saadi 3:1 võit Sillamäe Kalevi üle.

Vaprusel on 15 mängu järel nüüd tabelis seitse punkti, millega ollakse endiselt kümnendal kohal. FC Kuressaare on üheksandana kolme punkti kaugusel.

Vapruse järgmine mäng on laupäeval võõrsil FCI Levadiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles