Kinnitatud: Pärnu parkimistasud tõusevad

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimine Pärnus. Pilt on illustratiivne.
Parkimine Pärnus. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Täna kinnitas Pärnu linnavolikogu parkimistasude muudatused, mis enim puudutavad kesklinna elanikke.

1. juunist hakkab kesklinna päevapilet senise 3,20 asemel maksma viis eurot. Ranna piirkonna tunnipileti hind tõuseb 3,20 eurolt nelja ja päevapilet 9,60-lt 12 euroni. Kesklinnas maksab tund parkimist jätkuvalt euro.

Inimestel, kelle elukoht jääb rahvastikuregistri järgi Pärnu linna tasulise parkimisalasse ja kes on liiklusregistrisse kantud sõiduki omaniku või vastutava kasutajana, on õigus osta soodushinnaga aastakaart. Seni maksis see neli eurot, nüüd tuleb välja käia 20 eurot. Volikogus on see asjaolu tekitanud elavat arutelu. 

Abilinnapea Siim Suursild tõdes, et üks muudatuste eesmärk ongi kesklinnas autode hulka vähendada, sest parkimiskohti napib.

Abilinnapea sõnutsi on pärnakale kõige odavam lahendus üheksa kuu kaart: uue korra järgi võivad 1. septembrist 31. maini pärnakad selle osta 70 euroga, kolme kuu kaart on kohalikele siiani maksnud 32 eurot. 1. juunist saavad kvartalikaarte osta osavaldade elanikudki.

Inimestele, kes Pärnu sisse pole kirjutatud, on kuukaardi hind kõigil tasulise parkimise aladel 50 eurot. Kolme kuu kaart maksab neile 100, poolaastakaart 150 ja aastane parkimiskaart 200 eurot.

Kesklinna ja turu parkimisala ühendatakse üheks piirkonnaks. Praegu on turu piirkonnas parkimine tasuline tööpäeviti kella 14ni, 1. juunist kella 18ni nagu rannaski.

Karavane silmas pidades tuleb ranna rajoonis võtta parkimispilet  auto haagiselegi. Endla ees Keskväljakul saab edaspidigi parkimiskellaga parkida tasuta kolm tundi, kesklinnas tunni ja rannas pool tundi.

Parkimispileteid saab osta parkimisautomaatidest, R-kioskitest, Pärnu külastuskeskusest ja Pärnu Haldusteenuste kontorist või saates mobiilseks parkimiseks sõnumi numbril 1902. Sõnumisse tuleb kirjutada auto number, jätta tühik ja märkida parkimistsoon (PARNU või RAND), parkimist lõpetades helistada numbril 1903. Pikemaajalisi parkimislube väljastab Pärnu Haldusteenused.

Kesklinna tasulises parkimisalas on 1800 ja ranna rajoonis umbes 1300 autokohta.

Kõik eelkirjutatu ei puuduta eraparklaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles