Heidy Purga julgustas noori karjäärivalikul ebaõnnestuma

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidy Purga sõnutsi on väga oluline tegelda huvialadega, arendada ennast eri valdkondades ja leida katsetuste kaudu iseennast üles.
Heidy Purga sõnutsi on väga oluline tegelda huvialadega, arendada ennast eri valdkondades ja leida katsetuste kaudu iseennast üles. Foto: Urmas Luik

Hiljuti pidas enne raadiojaama juhtinud, nüüd riigikogu liige Heidy Purga Pärnu ühisgümnaasiumi noortele inspireeriva loengu elu kutsest. “Inimesi suunab ja kannustab suuresti alateadlik hirm ebaõnnestumise ja läbikukkumise ees. See võib aga takistada jõudmast sinna, kuhu võiksime jõuda, kus ennast õnneliku kodaniku ja isiksusena teostada,” innustas Purga noori katsetama ja eksima.

Kas ja kuidas peaks Eesti kooli­süsteem muutuma, et noored oleksid motiveeritumad?

Kindlasti peaks muutuma. Ja ma arvan, et Eesti on väga eelistatud olukorras, et seda muudatust hõlpsamini ­ellu viia. Esiteks on meil ülevaatlik koolivõrgustik. Loomulikult saab alati paremini, aga sellegagi tegeldakse päris intensiivselt. Näiteks hindamissüsteem võiks olla paindlikum, paljud koolid on juba üle läinud süsteemile, kus loovaid aineid enam ei hinnata.

Uus info, mis puudutab moodsamat haridusele lähenemist, uusi praktikaid, jõuab lasteni väga kiiresti. ­Tänu sellele oskavad lapsed rohkem tahta, on rohkem muutustele avatud. Kooli peamine mõte on valmistada lapsed eluks ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles