Volikogu lubab suvepealinna Eesti suurima päikesejaama ehitada

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suletud Rääma prügila Raba tänaval, mille asemele peaks kerkima päikesejaam.
Suletud Rääma prügila Raba tänaval, mille asemele peaks kerkima päikesejaam. Foto: Mailiis Ollino

Täna andis Pärnu linnavolikogu lõpliku heakskiidu omavalitsuse ettevõtte Paikre plaanile rajada Raba 34 kinnistule viiemegavatine päikeseelektrijaam.

“See on üks mõistlikumaid ehitisi, mida sinna rajada saab,” ütles abilinnapea Rainer Aavik enne hääletust. Temaga nõustusid volinikud, kes otsustasid detailplaneeringu kehtestada.

Kuna linnafirma üksi ei hakka projekti rahastama, tekkis volinikel aga küsimus, kes siis seda teeb. Sellele ei osanud vastust anda linnapea Romek Kosenkraniuski.

Paikre juhataja Kristo Rossman selgitas, et partnerit on juba ligemale aasta aktiivselt otsitud ja investori nime pole linnaettevõte välja kuulutanud üksnes seetõttu, et dokumentidel pole allkirju all. “Igatahes oleme strateegilise partneri leidmisega lõppjärgus. Kuid niikaua kui allkirju pole, pole miski veel kindel,” kommenteeris ta.

Linnaettevõtte juhataja märkis, et nüüd ootab Paikre heakskiitu elektrivõrguga liitumise asjus ja paika tuleb panna täpne päikeseenergia tootmise tehnoloogia. Pärast seda saab juba ehitama hakata.

Rossman loodab ikka veel, et päikesejaam kerkib juba selle aastanumbri sees.

Tootmisvõimsus viis megavatti tähendaks, et praeguse seisuga oleks Pärnusse tuleva ehitise puhul tegu ülekaalukalt Eesti võimsaima päikeseelektrijaamaga. Küll planeeritakse mujale Eestisse veel suuremaid jaamu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles